Samsung Electronics kansrijk

Samsung Electronics kansrijk

Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics behoort inmiddels tot de grootste ondernemingen ter wereld. Deze technologiegigant genereert een jaarlijkse omzet van bijna 180 miljard Amerikaanse dollars. De onderneming is actief in bijna 90 landen. Het produceert witgoed, consumentenelektronica en zelfs geheugenchips. Is Samsung Electronics kansrijk?

Volgens Trendforce is Samsung met een aandeel van ruim 26% stevige marktleider op het gebied van mobiele telefoons. Toch maakt de onderneming niet alleen mobieltjes. De onderneming is actief op nagenoeg alle vormen van consumentenelektronica. Van wasmachines, stofzuigers, (geheugen)chips tot aan tv’s. Bij veel van dit soort producten is er ook wel ergens een Samsung van te koop.

Daarnaast is Samsung ook een grootaandeelhouder van ASML Holding. Onlangs verkocht de onderneming een deel van dit belang en zocht met succes ook kopers voor andere – minder goed renderende – bedrijfsonderdelen. Zo worden de printeractiviteiten aan HP verkocht. Eerder deed Samsung ook haar LED-, Chemiedivisie en haar defensietakken van de hand. Deze desinvesteringen zijn bedoeld om meer focus te krijgen op de kernactiviteiten en nieuwe groeimarkten zoals auto-onderdelen voor elektrische auto’s en de biofarmaceutische industrie. Deze nieuwe focus wordt duidelijk gewaardeerd door de financiële markten.

Samsung positioneert zichzelf steeds duidelijker als een structureel  groeiend bedrijf met een ijzersterk fundament. Ondanks de fout in de productie van de vorig jaar uitgegeven Samsung Note en de onzekere macro-economische en politieke omgeving in Zuid-Korea is het aandeel winstgevendheid. Samsung streeft ernaar om binnen drie jaar tot de vijf grootste merken van de wereld te behoren. Het heeft er alles van weg dat de onderneming dit streven waar gaat maken. Om deze reden mag Samsung dan ook niet ontbreken in de WereldTopSelectie en is Samsung Electronics kansrijk!

Heb je vragen?

Bel, e-mail of maak een afspraak met ons. Wij adviseren je graag persoonlijk!

Gerelateerde berichten