Kansen voor gigant Disney

Kansen-voor-gigant-disney

The Walt Disney Company is een wereldwijd entertainmentbedrijf met een omzet van 70 miljard dollar per jaar. Het concern exploiteert pretparken, cruiseschepen en resorts. Daarnaast biedt de onderneming kabeldiensten en omroeptelevisienetwerken aan. Via Disney+ biedt Disney ook streaming tv aan.

Voor het eerst in meer dan vier decennia boekte de entertainmentreus een verlies. Dit was geheel te wijten aan de coronacrisis. Veel pretparken (61% omzetdaling) waren lange tijd gesloten. Ook is de productie van films en televisieseries (studio entertainment -52% omzet) opgeschort. De onderneming gaat daarom drastisch snijden in het personeelsbestand. Zo’n 32.000 banen verdwijnen en ook wordt gekeken naar andere bezuinigingen.

Nieuwe trends

Hoe pijnlijk dit ook is, een reorganisatie biedt ook kansen. Het entertainmentbedrijf gaat vooral inzetten op nieuwe trends. Zo is er veel te doen om de streamingdienst Disney+. Dit onderdeel groeit stevig door. Het bedrijf heeft nu rond de 86,8 miljoen abonnees. Eind september waren er dit nog 73,7 miljoen (60,5 miljoen eind aug. 2020). Medio 2024 wil Disney naar de 230-260 miljoen abonnees toegroeien.

Diversiteit

Het aantrekkelijke aan Disney is dat de onderneming meerdere activiteiten heeft. En van de afzonderlijke onderdelen is niet alles even slecht. Zo zag Media Networks haar inkomsten met 11% toenemen naar $ 7,2 mrd. Dit is de opbrengst uit kabelnetwerkactiviteiten en broadcasting.

De divisie Direct-to-Consumer & International steeg met 41% naar $ 4,85 mrd. En ook de betaalzenders ESPN+ en Hulu deden een positieve duit in het zakje.

Koopwaardig aandeel

Dat het afgelopen kwartaal voor Disney een hobbelige periode is geweest, is niets nieuws. Belangrijk vinden wij wat de onderneming hiermee heeft gedaan. Pluspunt is dat Disney inzet op een grootscheepse strategische reorganisatie. Meer geld naar online in plaats van old school activiteiten zoals theater.

Als belegger vinden wij de positieve kasstroom een geruststelling. Wij moedigen de focus op Disney+ aan. Interessant is dat er kansen schuilen in het aandeel op het moment dat een vaccin dat op de markt komt. In een wenselijk scenario kunnen vanaf het tweede kwartaal van het nieuwe jaar alle cruiseschepen en pretparken de vraag niet aan en zitten de theaters ook vol. Anticiperend hierop, en hoopvol wachtend op een gedurfde strategische stap naar een moderner Disney zien wij koopkansen in dit aandeel.

 

Heb je vragen?

Bel, e-mail of maak een afspraak met ons. Wij adviseren je graag persoonlijk!

Gerelateerde berichten