Is CK Hutchison een aantrekkelijke belegging? 

Is CK Hutchison een aantrekkelijke belegging? 

In onze zoektocht naar value stuiten we meerdere malen op CK Hutchison Holdings. De naam klinkt exotisch, maar meer dan de helft van de omzet is afkomstig uit Europa. Van Kruidvat, havens tot aan telecommunicatie. Wat is dit voor een aparte onderneming? Is CK Hutchison een aantrekkelijke belegging? 

In 2015 vond een grote fusie plaats tussen Cheung Kong Holdings en Hutchison Whampoa. Een conglomeraat (CK Hutchison Holdings) met meer dan 300.000 medewerkers werd geboren.  

Sir Ka-shing Li 

Je kan het niet hebben over CK Hutchison Holdings zonder Sir Ka-shing Li te benoemen. 68 jaar lang was Sir Ka-shing Li de voorzitter van het conglomeraat. Zijn vader kwam te overlijden toen hij pas 15 jaar was. Om het gezin financieel te ondersteunen, stopte Li noodgedwongen met school en ging hij werken in een plasticfabriek. Na jaren sparen kon Li zijn eigen bedrijf starten, een plasticfabriek. Sir Ka-shing Li heeft jarenlang 16 uur per dag gewerkt om van fabrieksarbeider de achtste rijkste man ter wereld te worden.   

In 2018 heeft hij de troon afgestaan aan zijn zoon Victor Li. Vandaag de dag is Sir Ka-shing Li nog actief als adviseur van het bedrijf.   

Cosmetica- en gezondheidsgigant 

Het grootste deel van de omzet van het bedrijf komt uit de retail divisie, in 2021 was dit 39%. CK Hutchison Holdings bezit meer dan 16.000 winkels in maar liefst 28 landen. Momenteel is het ‘s werelds grootste internationale gezondheids- en schoonheid retailer. Bekende voorbeelden van bedrijven die het conglomeraat bezit zijn ICI PARIS XL, Kruidvat en Trekpleister.  

Naast de gezondheidswinkels bezit het bedrijf ook elektronica winkels en supermarkten. 

Telecom provider van 168 miljoen mensen  

De tweede grote divisie van het conglomeraat is telecommunicatie. In 2021 kwam 23% van de omzet uit deze divisie. Meer dan 168 miljoen mensen over de hele wereld maken gebruik van de telecommunicatie en data diensten van CK Hutchison Holdings. In verschillende landen is het conglomeraat marktleider. Het bedrijf is ook in de telecommunicatiesector breed geografisch gespreid. In Europa is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Zweden, Denemarken, Oostenrijk en Ierland. In Azië is het bedrijf actief in Hong Kong, Macau en Indonesië.  

Mondiaal de grootste haveninvesteerder  

CK Hutchison Holding is ’s werelds grootste haveninvesteerder, ontwikkelaar en exploitant. Het bedrijf is actief in 52 havens verspreid over 26 landen in Azië, het Midden-Oosten, Afrika, Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Het concern is in zes van de tien drukste havens gevestigd. Deze divisie is de kleinste van de conglomeraat. Met 9% van de omzet is dit de kleinste divisie van het conglomeraat. 

Marktleider posities in infrastructuur 

Het concern bezit een zeer divers portfolio aan investeringen in energie-, afvalbeheer, transport-, huishoudelijke, zakelijke- en waterinfrastructuur gerelateerde bedrijven. 13% van de omzet is afkomstig uit deze infrastructuurdivisie. Dutch Enviro Energy is een Nederlands voorbeeld. Deze subsidiair is eigenaar van het bedrijf AVR, het grootste afvalenergiebedrijf van Nederland. Daarnaast heeft CK Hutchison Holdings directe belangen in Australia Gas Networks, een van de grootste distributeurs van aardgas in Australië.  

Financiën & Investeringen 

Naast infrastructuur, retail, havens en telecommunicatie heeft CK Hutchison Holdings een Financierings- en Investeringen divisie waar ook de overige activiteiten in zijn ondergebracht. 16% van de omzet komt uit deze divisie. HUTCHMED is een innovatief biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisering van de behandeling van kanker en immunologische ziekten. 

Analisten positief ondanks koersdaling  

In de afgelopen 5 jaar is de koers van CK Hutchison meer dan 50% gedaald. Ook de koerswinstverhouding ratio is in de afgelopen 5 jaar gehalveerd. Analisten vinden deze afstraffing heftig en noemen het aandeel ondergewaardeerd. Naast de onderwaardering heeft het bedrijf ook nog een sterk dividend rendement van 6.4%! Deze gegevens zorgen voor drie sterke koopargumenten en zes koopadviezen van analisten.  

Beleggen in sterke familie bedrijven zoals CK Hutchison Holding? Bekijk dan de FamilieTopSelectie! 

Heb je vragen?

Bel, e-mail of maak een afspraak met ons. Wij adviseren je graag persoonlijk!

Gerelateerde berichten