Een hernieuwde kans voor beleggers in Nvidia

Een hernieuwde kans voor beleggers in Nvidia

Het Amerikaanse Nvidia is in korte tijd uitgegroeid tot een topspeler in de chipindustrie. De onderneming maakt de meest geavanceerde video- en grafische kaarten die er zijn te verkrijgen. Met de huidige afwaardering van de koers biedt dit wel eens een hernieuwde kans voor beleggers in Nvidia op een aantrekkelijk rendement.

Technologische voorsprong

Intel was lange tijd de marktleider op zowel het gebied van chipproductie en chipdesign. Zowel op productie- als designniveau heeft Intel het laten liggen. Een groot deel van het marktaandeel is inmiddels door Nvidia overgenomen. Reden hiervoor is dat Nvidia een sterke technologische voorsprong heeft. Dit resulteert in betere en snellere chips dan de chips die Intel maakt.

Een deel van dit succes is ook te danken aan de ontwikkeling van de vraag naar chips. Nvidia is namelijk van oudsher specialist op het gebied van chips voor de Gamingindustrie. Gamers eisen snelle verwerking van data in combinatie met de beste beeldkwaliteit.

De kennis van bovengenoemde markt heeft bijgedragen aan het succes in andere chipmarkten. Snelheid van dataverwerking in inmiddels in meerdere markten een pré. De sterke groeimarkt voor Datacenters is daar een mooi voorbeeld van.

Marktleider in diverse markten

Nvidia is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in de chipindustrie. Ze hebben een marktleiderspositie in de algehele GPU-markt (Graphic Processing Unit). Daarnaast is het concern aanwezig in andere groeimarkten zoals autonoom rijden. Hier werkt het concern samen met BMW, Hyundai, Jaguar Landrover en Mercedes Benz, Nio, Volvo en andere automerken.
Op het gebied van professionele visualisatie, welbekend als de Metaverse, heeft Nvidia samen met Siemens een eigen product ontwikkeld (Omniverse). Deze markten worden door kenners bestempeld als de meest interessante groeimarkten van voor de komende jaren.

Rooskleurig toekomstperspectief

De chiponderneming heeft behoorlijk kunnen profiteren van de coronatijd. Doordat iedereen thuis moest blijven, was er veel vraag naar Gamingconsoles en PC’s. Hierdoor heeft het bedrijf een enorme omzet- en winststijging meegemaakt en ook de koers van Nvidia heeft hiervan genoten. In de afgelopen twee jaar is het aandeel zo’n 450% gestegen tot een hoogtepunt van 330 Amerikaanse dollars. Door de uitzonderlijke vraag van afgelopen jaren, is er momenteel juist veel minder vraag naar deze chips en daar ondervindt Nvidia hinder van.

Koopwaardig aandeel

Voor dit jaar wordt er noch groei noch verlies verwacht. Dit is het gevolg van de terugvallende vraag naar chips voor de gaming-industrie. Hierdoor is het aandeel in het afgelopen jaar ruim 60% gedaald. Aan het toekomstperspectief van Nvidia is echter niets veranderd. Sterker nog, de recente daling biedt naar onze mening een hernieuwde kans voor beleggers in Nvidia.
Wij kopen het aandeel op zwakte. Marktkenners voorzien een behoorlijk groeiperspectief als zij kijken naar de groeipotentie van de eindmarkten waarin Nvidia actief is. Daar is wel een kanttekening te maken. Op basis van de toekomstige groei is het aandeel nog altijd stevig gewaardeerd. De belegger die gaat voor een tweede kans in Nvidia dient wel het vertrouwen te hebben dat zij in de komende jaren haar verwachtingen waar gaat maken en de huidige marktleiderspositie kan gaan verstevigen. Tot slot vinden wij het aandeel interessant omdat Nvidia een technologische voorsprong heeft gecreëerd op het gebied van productinnovatie. Hierdoor is het voor concurrenten steeds lastiger om bij te blijven.

Heb je vragen?

Bel, e-mail of maak een afspraak met ons. Wij adviseren je graag persoonlijk!

Gerelateerde berichten