Apple scoort met diversiteit

apple-scoort-met-diversiteit-wereld-top-selectie

Apple verraste de markt in positieve zin met haar kwartaalcijfers. De Amerikaanse technologiegigant boekte een omzet van bijna 54 miljard Amerikaanse dollar (USD). Dit was een kleine groei van 1% ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Hiermee is een einde gekomen aan een reeks van omzetdalingen. Apple scoort met diversiteit!

Diensten groeien als kool

Opvallend is dat de verkoop van IPhones tegenviel. Gelukkig realiseert Apple relatief veel groei met de verkoop van diensten (Itunes, gaming, cloud en tv),  IPads en computers. Ook de IWatch en diverse accessoires scoorden goed bij het publiek. Als we de IPhone verkopen buiten beschouwing laten, dan steeg de omzet met 17%. Het onderdeel ‘diensten’ wordt steeds belangrijker voor het totaal van de omzet.

Positiever over kansen IPhone

De topman van Apple, Tim Cook, wordt positiever over de kansen van de IPhone verkopen. Natuurlijk had de onderneming met tegenvallende verkopen in China last van de handelsoorlog. Dit werd echter ruim gecompenseerd door andere Aziatische en Europese landen. Bovendien zien de verkopen er al wat beter uit in de juni. In september introduceert Apple 3 nieuwe modellen waar Cook zeker heil in ziet. Hij verwacht dat dit onderdeel de draai naar boven weer heeft teruggevonden. Cook kondigde ook aan met een Apple credit card te komen.

Diversiteit aantrekkelijk

Voor het nu lopende vierde kwartaal wordt een omzet verwacht tussen $61 en $64. Hiermee is Apple weer op de weg terug naar groei. De techreus toont aan dat het meer ijzers in het vuur heeft dan alleen de IPhone. Vooral het dienstenonderdeel en de Smart Watch met haar accessoires groeien als kool. Omdat de onderneming 102 miljard dollar in kas heeft, kan het zich veroorloven om nog meer in te zetten op groei door meer uit te geven aan onderzoek en innovatie, eigen aandelen in te kopen én steeds meer dividend uit te keren. Dat vinden aandeelhouders een prettige combinatie. Wij blijven positief op het aandeel Apple.

Heb je vragen?

Bel, e-mail of maak een afspraak met ons. Wij adviseren je graag persoonlijk!

Gerelateerde berichten