Selecteer een pagina

FamiliebedrijvenTopSelectie

Familieondernemingen met sterke leiding en stabiele resultaten

Een ondernemer zorgt extra goed voor zijn eigen onderneming. Daarom selecteren wij de beste familiebedrijven. Dit is een van de sterkst presterende TopSelecties!

Familieondernemingen presteren op termijn beter. Zij zijn minder vatbaar voor korte termijn ontwikkelingen en de aandelen hebben een stabiel karakter.

Een greep uit ’s best presterende familiebedrijven

Afspraak maken

Persoonlijk advies over welke WereldTopSelectie bij jou past? We vertellen je graag vrijblijvend aan de hand van een aantal vragen welke selectie past bij jouw persoonlijk profiel, en wat de te verwachten rendementen zijn.

Mijn vader was een echte belegger. Dagelijks las hij gewoon de krant. Hij maakte zelf zijn beleggingskeuzes. Zelf durf ik dat niet echt. Nu wordt dat voor mij gedaan. Ondernemingen met een grootaandeelhouder of familie die op de achtergrond invloed uitoefent, geven mij meer vertrouwen. Bovendien wordt er niet heel vaak in de portefeuille gewisseld. kennen ze mij echt als ik bel voor informatie.

Pauline uit Hilversum
Kasstroom biedt de meeste kans op rendement. Dat heb ik altijd geleerd. In de loop der jaren heb ik helaas moeten ervaren dat hoog dividend beleggen enorme risico’s kent. Met de DividendTopSelectie is het dividend aantrekkelijk, maar wel realistisch. Prettig is dat buitensporige risico’s niet eens worden opgezocht. Nu profiteren wij van de regelmatige stortingen op onze betaalrekening. En het contact is laagdrempelig.

Pim en Ans uit Eindhoven

De best presterende bedrijven in één beleggingsportefeuille

Lees meer over de aantal merken in deze beleggingsportefeuille.

Sligro Food Group

Sligro Food Group werd in 1935 in Veghel opgericht door Abel Slippens als groothandel in margarine, vetten en oliën. Door middel van maar liefst 100 overnames is de onderneming uitgegroeid tot een bekende naam. De groep richt zich op activiteiten in de supermarktbranche en groothandel. De familie Slippens is actief in de onderneming. Ook bezit zij nog altijd een behoorlijk aandeel in de groep.

HAL Trust

HAL Trust is een Nederlandse investeringsmaatschappij die in 1873 in Rotterdam werd opgericht als rederij met de naam Holland Amerika Lijn (de Nederlandsch-Amerikaanse Stoomvaartmaatschappij) . In de 90-er jaren van de vorige eeuw werden de cruise schepen verkocht aan Carnival Corporation. Deze doopte de onderneming om tot HAL Holding. Alle aandelen van de holding zijn in het bezit van HAL Trust en zijn genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs. Bijna 70% van de aandelen is in handen van de oprichtersfamilie Van Der Vorm. De onderneming richt zich op het kopen van grote belangen in beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen. Enkele deelnemingen zijn: Cool Blue, Koninklijke Boskalis en Pearl. Hiermee beoogt de investeringsmaatschappij op termijn de aandeelhouderswaarde te vergroten.

Hutchison-Whampoa Ltd.

De nu 75-jarige Li La Shing begon in 1928 geld te verdienen met het maken van plastic bloemen. Dit bleek een succesvol begin van een van de grootste bedrijven ter wereld. Li richtte Hutchison Whampoa (HWA) op en breidde zijn imperium snel uit tot een miljardenonderneming. In Nederland is HWA bekend van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL. Momenteel heeft HWA leidende posities in havens, vastgoed, hotels, detailhandel, energie en infrastructuur, maar ook in telecommunicatie. De Li familie heeft nog een belang van bijna 50% in de onderneming.

Metro Group AG

Het Duitse familiebedrijf Metro Group genereert een jaaromzet van 60 tot 65 miljard euro. De onderneming die bekend is van onder andere Media Markt, Makro en Saturn, kent Duitsland als de grootste afzetmarkt. In dit land genereert Metro 40% van haar omzet. De rest van West-Europa volgt met een kleine achterstand en in Oost-Europa wordt een kwart van de omzet bereikt. Het Duitse concern is ook actief in Azië en Afrika. Daar wordt ongeveer 5% van de omzet gerealiseerd. Franz Haniel & Cie bezit 25% in de onderneming. De nazaten van oprichter Otto Beisheim hebben nog iets minder dan 10% van de aandelen in bezit.

Henkel

Henkel werd in 1876 opgericht in het Duitse Aken door Fritz Henkel en twee partners. De onderneming opereert wereldwijd met een goed gebalanceerd en divers productportfolio. Namen als Dixan, Schwarzkopf, Pritt en Fa zijn afkomstig van Henkel. Deze sterke merken, innovaties en technologieën zorgen ervoor dat het bedrijf leidende posities heeft in zowel de industriële als consumentenmarkten. Henkel Adhesive Technologies is wereldleider in alle industriesegmenten van de kleefstoffenmarkt. De familie Henkel is nog steeds actief in de onderneming.

De beste rendementen

De WereldTopSelecties bestaan uit de best presenterende bedrijven ter wereld. Onze beleggers zijn continu bezig met het selecteren van bedrijven voor het beste resultaat. Download onze factsheets en ontdek zelf wat de resultaten zijn.

Meer rendement met de FamiliebedrijvenTopSelectie

FamilieTopBedrijven presteren beter. Met de FamiliebedrijvenTopSelectie kun je gemakkelijk gebruik maken van de vakkennis van onze specialisten. Zij selecteren kwalitatieve bedrijven waarvan de oprichter en/of een familie een belangrijke invloed heeft op de prestaties.

 

  2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Gemiddelde
FamilieTopSelectie (netto-rendement) 54,27% 26,86% 2,14% 33,33% 16,55% 18,50% 6,89% 12,29% 12,28% -5,30% 26,83% 13,24%
MSCI ACWI (Aandelen Wereld) 27,55% 10,03% -5,94% 15,79% 21,47% 16,80% 9,14% 11,14% 8,53% -5,21% 31,65% 8,19%

Wereldtopselectie.nl gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, voor analysedoeleinden en om je van relevante advertenties te voorzien. Bekijk onze privacyverklaring.